Mestská doprava v Prešove funguje v prázdninovom režime

28.07.2003 Celý región

Približne o 18 až 20 percent došlo od 1. júla k obmedzeniu objemu služieb, ktoré cestujúcej verejnosti na území Prešova a priľahlých ôsmich obcí a mesta Veľk...
Približne o 18 až 20 percent došlo od 1. júla k obmedzeniu objemu služieb, ktoré cestujúcej verejnosti na území Prešova a priľahlých ôsmich obcí a mesta Veľký Šariš poskytuje Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP), a. s. Ide už o tradičné prázdninové zmeny v prevádzke, ktoré tohto roku potrvajú do 31. augusta.

V dôsledku nižšieho dopytu po službách mestskej verejnej dopravy, ale aj napr. pre dovolenky vlastných zamestnancov, zmenil DPMP intervaly v porovnaní s cestovným poriadkom platným počas školského roka na dovedna 21 linkách. Jedine linka č. 16 je v tomto období úplne zrušená. V prípade ostatných sa zvýšili odstupy medzi odchodmi jednotlivých spojov jednak v čase špičky, t. j. od 5. do 8. h a od 13. do 17. h i v čase sedla. Linka č. 44 mimo času špičky nepremáva.

Podľa informácií vedúceho dopravy DPMP, a. s. , Prešov Petra Demetera obmedzenie sa v rozhodujúcej miere týka liniek na území Prešova. Spojenie s obcami a Veľkým Šarišom zaznamenalo minimálne úpravy. V súvislosti s otvorením novej komunikácie tzv. MK4, spájajúcej sídlisko Sekčov s ostatnými časťami mesta, trvalo sa v lete zmenia trasy šiestich liniek. Nepôjdu po starej vozovke ulice Pod Táborom.

DPMP vedie dovedna deväť trolejbusových a 35 autobusových (34 počas letných prázdnin) liniek, z nich sú dve trolejbusové a jedna autobusová nočnými. Plánované bežné výkony v pracovný deň počas školského roka sú cca 8500 km autobusovými linkami a cca 7700 km trolejbusovými. Počas letného obmedzenia je plánovaný výkon v celom podniku 12 900 km.

Podrobné informácie o letných zmenách sú zverejnené na zastávkach spojov v cestovných poriadkoch, na internetovej stránke www.dpmp.sk a v predajniach časových lístkov. Cestujúci získajú potrebné informácie aj z pracoviska dispečingu, ktorý v DPMP funguje nonstop.
(jj)
 

Vyberte región